Over ons

Bij Good Jamu geloven we in de kracht van de natuur om balans en rust in het lichaam te brengen. Ons bedrijf is gebaseerd op de eeuwenoude traditie van jamu, een natuurlijke remedie die wordt gebruikt om ziekten te voorkomen en te behandelen.

Onze oprichtster, Anna, groeide op in een Nederlands/Moluks huishouden en kreeg jamu van jongs af aan mee. Tijdens haar verblijf in Bali, Indonesië raakte ze geïnspireerd om meer te leren over de voordelen van jamu. Ze kreeg de kans om van jamu-meesters te leren en begon het in haar dagelijkse routine op te nemen.

Toen ze terugkeerde naar Nederland, deelde Anna haar liefde voor jamu met vrienden en familie. Voor ze het wist, maakte ze het ook voor hun vrienden. Toen ontstond het idee voor Good Jamu, een bedrijf dat de oude traditie van jamu naar de moderne wereld brengt.

Bij Good Jamu streven we ernaar om een inspirerende en zinvolle wellnesservaring te bieden die elk aspect van ons merk omvat. Onze plantaardige elixers zijn met een doel samengesteld, waarbij we alleen biologische en single-origin ingrediënten gebruiken voor hun natuurlijke, functionele voordelen. Kunstmatige geurstoffen of toevoegingen laten we achterwege, zodat je kunt genieten van een unieke en rijke smaak zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

De ingrediënten die we gebruiken in onze jamu-recepten zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van hun gezondheidsvoordelen en smaak. Enkele voorbeelden hiervan zijn kurkuma, gember, citroengras en tamarinde. Deze ingrediënten staan ​​bekend om hun ontstekingsremmende, antioxidante en spijsverteringsbevorderende eigenschappen, wat bijdraagt aan een algeheel gevoel van welzijn.


Eerlijke keten

Wij geloven dat het gebruik van enkelvoudige ingrediënten bijdraagt aan een beter levensonderhoud voor de boeren die ze produceren. De geschiedenis van de specerijenhandel is geen positieve, en omdat jamu een Indonesisch erfgoed is, willen we laten zien dat het ook anders kan door kruiden en specerijen rechtstreeks van de boeren te betrekken.

Daarom gebruiken we alleen een combinatie van biologische en de meest verse, natuurlijke ingrediënten om plantaardige producten te maken. We hopen mensen te inspireren en te motiveren met de voordelen van het gebruik van natuurlijke remedies die ook nog eens heerlijk smaken, zoals jamu, om het welzijn te bevorderen.

Stervende ambacht

Jamu is een stervend ambacht. In Indonesië hebben mensen niet langer de tijd om jamu te maken omdat het voorbereidingsproces arbeidsintensief is en door de massaproductie van goedkope gewassen voor wereldwijde consumptie niet meer zo winstgevend als vroeger. Wij vinden het onze plicht om deze oude traditie levend te houden in de moderne wereld en dat willen we bereiken met Good Jamu.

Lees hier meer over onze oprichtster