Alles over jamu

Op zoek naar een ontspannen manier om je gezondheid en welzijn te verbeteren? Zoek niet verder dan jamu! Deze traditionele Indonesische drank, met een geschiedenis van meer dan 1500 jaar, was ooit hét elixer voor uiteenlopende kwalen. Bij Good Jamu hebben we dit ritueel aangepast voor de moderne wereld.

JAMU GENDONG - GOOD JAMU - 2

Jamu Gendongs: de vrouwen achter deze holistische therapie

Jamu is niet alleen voor als je je niet lekker voelt. Het is een drankje voor mensen van alle leeftijden en achtergronden; zowel royalty's als gewone burgers genieten ervan. Sterker nog, veel Indonesiërs zijn opgegroeid met jamu als vast onderdeel van hun dagelijkse routine. Dat komt omdat jamu een holistische therapie is – bedoeld om dagelijks te consumeren ter bevordering van het algehele welzijn, in plaats van slechts geïsoleerde aandoeningen te behandelen zoals moderne medicijnen doen. Dus, wat zijn de ingrediënten van jamu en hoe wordt het bereid? De belangrijkste ingrediënten zijn gember en kurkuma, verzameld en vermalen door de vrouwen die de drank bereiden, bekend als "jamu gendongs". Deze vrouwen zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen en vastleggen van verschillende recepten, het beheersen van de mengtechnieken en het verkopen van het eindproduct, vaak uit gevlochten manden die ze op hun rug dragen.

Lees hier meer over de jamu gendongs.

Bij Good Jamu gebruiken we uitsluitend 100% plantaardige ingrediënten voor onze jamu. Onze orginele jamu komt in twee smaken Island Ginger enTropical Turmeric zijn gemaakt met wortels en vruchten die lichaam en geest stimuleren. Daarnaast gebruiken we zaden, bladeren, schors en bloemen om nog meer diepte en complexiteit aan het drankje toe te voegen. Een verfrissende verandering van bitter: de heerlijke smaak van moderne jamu In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hoeft jamu niet bitter te smaken om effectief te zijn. Sterker nog, de meeste jamu die tegenwoordig wordt gemaakt heeft een pittige, lichtzoete smaak met tropische ondertonen, wat het heerlijk maakt om te drinken. Dankzij de gladde textuur is het geen verrassing dat het zo populair is geworden onder Indonesiërs. Begin je dag goed: de voordelen van jamu elke ochtend drinken Je hoeft ons niet op ons woord te geloven - probeer het zelf! We raden aan om jamu elke ochtend op een lege maag te drinken, zodat alle voedingsstoffen optimaal worden opgenomen. Het is een uitstekende manier om je dag goed te beginnen en een natuurlijke energieboost te krijgen. Sinds kort hebben we een nieuwe toevoeging aan de jamu familie, namelijk onze Turmeric Soda; een unieke craft soda wat fris, verrassend en heerlijk smaakt. 

Vind je innerlijke vrede: de filosofie van jamu en haar rol in algemeen welzijn draait om het vinden en behouden van dat gevoel van innerlijke rust waar we allemaal naar verlangen

Check onze shop en begin een nieuw dagelijks ritueel.