Veelgestelde vragen

Vind hier informatie over bestellingen, verzending, houdbaarheid en meer.

ALS JE VRAAG HIER NIET TUSSEN STAAT, STUUR ONS EEN BERICHT.

Wat is jamu?

Jamu bestaat uit een kruidenthee van waarvan de specerijen rechtstreeks van boeren uit Indonese komen. Verder gebruiken we biologische kurkuma en gember. Deze drank is zo ontworpen om je mentale en fysieke welzijn te versterken. In Indonesië is jamu een eeuwenoude traditie – het wordt al eeuwenlang gedronken vanwege zijn effectiviteit als natuurlijke promotor van een goede lichamelijke gezondheid. Leeshiermeer over.

Waar komt jamu vandaan?

Jamu komt uit Indonesië. Elk eiland heeft zijn eigen variant, die voor verschillende doeleinden worden gebruikt.

Gebruiken jullie verse ingredienten?

Onze producten zijn 100% natuurlijk en veganistisch. We gebruiken biologische kurkuma en gember en de specerijen in onze thee komen rechtstreeks van boeren uit Indonesie. We gebruiken geen poeders, omdat we denken dat dit de smaak verzwakt en het effect van de tonic vermindert.

Wat is de houdbaarheid?

De houdbaarheidsdatum staat vermeld op elke geleverde fles. Na openen raden we aan om het binnen 30 dagen te consumeren en de jamu gekoeld te bewaren (tussen 2 - 7 °C).

Hoe drink ik jamu?

We raden aan om voor het ontbijt een shotglaasje per dag te drinken. Hierdoor kunnen alle voedingsstoffen die jamu bevat volledig worden opgenomen. Maar er bestaat niet zoiets als te veel jamu drinken – als je behoefte hebt aan een cafeïne-achtige energiekick gedurende de dag, ga er dan voor! Je kunt zelfs creatief worden en een shotje toevoegen aan bruiswater of een smoothie, of het combineren met heet water om thee te zetten.

Hoe vaak per dag kan ik jamu drinken?

We raden aan om het elke ochtend en/of na een training te drinken, maar je kunt het drinken wanneer je maar wilt! Er is geen limiet aan de hoeveelheid die je kunt drinken, maar luister goed naar je lichaam en drink de hoeveelheid die voor je het beste voelt.

Kan ik jamu mixen met een smoothie of iets anders?

Jamu hoeft over het algemeen niet verdund te worden, maar je kunt er heerlijke, andere drankjes mee maken door het te mixen, zie onzerecepten.

Bevat jamu alcohol?

Nee, jamu is een volledig natuurlijke, plantaardige en alcoholvrije drank.

Waarom is het goed om jamu te drinken?

We hebben zorgvuldig een reeks ingrediënten geselecteerd om onze jamu eigenschappen te geven die helpen om het immuunsysteem te stimuleren en het welzijn van het hele lichaam te versterken.

Mijn jamu ziet er anders uit dan de jamu die ik de vorige keer kreeg, is hij nog steeds goed?

Moeder natuur produceert niet altijd exact dezelfde kleuren en smaken. Onze jamu is gemaakt van natuurlijke en verse ingrediënten, dus het is volkomen normaal dat de ene partij jamu er net iets anders uitziet dan de vorige.

Wat ligt er op de bodem van de fles?

Omdat we verse, biologische gember en kurkuma gebruiken, zakken de stoffen naar de bodem van de fles, waardoor je een laagje ziet. We raden aan om de fles voor gebruik voorzichtig te schudden.

Mag ik het drinken tijdens mijn zwangerschap?

Het is mogelijk om jamu te drinken tijdens de zwangerschap, maar we raden wel aan voor de zekerheid medisch advies te vragen aan je arts. Ieder lichaam is net anders, dus altijd beter om dit dubbel te checken.

Wat is het verschil tussen Tropical Turmeric en Island Ginger?

Tropical Turmeric is een mix van kurkuma en een kleine hoeveelheid gember, die wordt geactiveerd door onze krachtige kruidenthee. Het brengt je immuniteit in evenwicht en geeft een gevoel van innerlijke rust.

Island Ginger gebruikt de kracht van verse gember om je zintuigen te prikkelen en energie te herstellen.

Bieden jullie ook abonnementen aan?

We realiseerden ons dat veel van onze klanten opnieuw bestellen, en we wilden het proces voor hen sneller en gemakkelijker maken! Dus bij het kiezen van je favorietejamuheb je de mogelijkheid om je te abonneren en 22% op je bestelling te besparen. Dit is geen abonnementen waar je een opzegtermijn hebt. Je kunt ten alle tijden wijzigen, pauzeren of stopzetten.

Waarom zou ik een abonnement nemen?

Goede vraag! Er zijn een paar redenen:

1. Het bespaart je geld (per fles).

2. Het bespaart je tijd en moeite! Je hoeft niet opnieuw te bestellen als je voorraad bijna op is.

3. Je kunt het abonnement op elk moment pauzeren, aanpassen of annuleren - zonder verplichtingen. Dit doe je via mijn account.

Begin hier aan je nieuwe dagelijks ritueel.

Wat zijn de bezorgkosten?

De bezorgkosten zijn €4,95 en bij een bestelling boven de €50 betaal je dit niet.

Kan ik mijn bestelling retouneren?

Dat kan zeker, als je niet tevreden bent of er is iets mis met je bestelling, stuur ons een bericht via community@goodjamu.com of via de Chat knop rechtsonder de pagina en we zullen je spoedig te woord staan.

Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?

Wij verzenden het product altijd binnen maximaal 2 dagen. Bestel je in het weekend, dan verzenden we de bestelling op maandag.

Wat doe ik met de lege flessen?

De mogelijkheden zijn eindeloos! Omdat ze van glas zijn, raden we je aan ze opnieuw te gebruiken.

Hier zijn enkele voorbeelden van wat je ermee zou kunnen doen:

- Gebruik het voor een ander drankje - Bloemenvaas
- Vogelvoeder
- Zeepdispenser
- Olielamp


Als je nog andere ideeën hebt, horen we die graag! Laat het ons weten via community@goodjamu.com of Chat met ons.