Good Jamu Anna Uspessij founder

Anna; de vrouw achter Good Jamu

Ik ben Anna, de vrouw achter Good Jamu. Voor mij is Good Jamu meer dan alleen een merk - het maakt deel uit van mijn identiteit.

 

De kracht van de natuur ontdekken

Mijn grootouders zijn geboren en getogen in Ambon, de hoofdstad van de Molukse eilanden. Al vroeg in hun volwassen leven kwamen ze naar Nederland, waar mijn vader mijn moeder ontmoette, die Nederlandse is. Ik ben opgegroeid in Nederland, maar omdat ik half Moluks was, had ik altijd een sterk verlangen om terug te keren naar Indonesië en de plek te leren kennen die mijn grootouders ooit hun thuis hadden genoemd. Na mijn studie journalistiek aan de universiteit besloot ik dat te doen en vertrok naar Bali. 

 

Tijdens mijn verblijf zag ik hoe natuurlijke genezingsprocessen de norm zijn in Indonesië, net als tijdens mijn jeugd. Mijn moeder zou me nooit een aspirine uit het medicijnkastje geven als ik me ziek voelde. In plaats daarvan zei ze dat ik deze thee moest drinken of deze kruiden moest eten en moest wachten tot mijn lichaam erop reageerde. Door mee te maken hoe Indonesiërs die dagelijks natuurlijke remedies gebruiken om hun welzijn te behouden, herinnerde me eraan hoe effectief de natuur kan worden gebruikt om voor het lichaam te zorgen. Hierdoor raakte ik zeer geïnteresseerd in het onderzoeken hoe je gezond kunt blijven door de natuur te gebruiken in plaats van chemische medicijnen.

 

Het begin van Good Jamu

Jamu is altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest – zelfs al voor mijn geboorte. Toen mijn moeder zwanger was van mij, wreef ze een jamu pasta op haar buik als een methode om haar welzijn te behouden en krampen tegen te gaan. Tijdens mijn jeugd gaven mijn ouders en grootouders me jamu te drinken om ziekten te voorkomen en te behandelen, maar door de drukte van het volwassen leven verloor ik deze oude traditie uit het oog.

 

Tijdens mijn missie om meer te leren over het benutten van de kracht van de natuur, maakte ik opnieuw kennis met jamu. Ik had het geluk om over jamu te mogen leren van een ervaren jamu-meester - een vrouw die het ambacht van het maken van jamu van haar voorouders had geleerd en een diepgaande kennis had van de geschiedenis ervan. De ontmoeting met haar gaf me een echt inzicht in de culturele en voedingsrijke aspecten, en ik begon jamu elke dag te gebruiken.

 

Toen ik terugkeerde naar Nederland, miste ik jamu zo erg, dat ik het begon te maken op basis van de kennis die ik had verkregen van de jamu-meester. Ik deelde de eerste batch met vrienden en ze waren geobsedeerd. Ze vroegen om meer, en ik maakte er meer. Toen realiseerde ik me iets: mensen aan deze kant van de wereld willen jamu en het is de manier om deze stervende ambacht hier te introduceren. 

 

Van dit moment is Good Jamu tot stand gekomen. Een bedrijf gericht op het gebruik van natuurlijke elementen om het lichaam in staat te stellen zijn volledige potentieel te bereiken.

 

Het belang van welzijn

Maar dat is niet de enige reden waarom ik Good Jamu heb opgericht. Jamu is een uitstervend ambacht. In Indonesië hebben mensen geen tijd meer om jamu te maken omdat het bereidingsproces arbeidsintensief is en bovendien niet meer zo winstgevend als vroeger door de massaproductie van goedkope gewassen voor wereldwijde consumptie. Elk eiland heeft zijn eigen jamu, maar omdat mensen niet meer geïnteresseerd zijn om het te maken, verdwijnen veel van de kruiden die werden gebruikt om deze speciale edities te maken. Ik voel dat het mijn plicht is om deze oude traditie levend te houden in de moderne wereld, en ik hoop dat ik dat kan doen met Good Jamu.

Ik geloof dat welzijn opnieuw gedefinieerd moet worden. Voor jezelf zorgen moet aantrekkelijk en inspirerend zijn en iets waar iedereen van kan genieten, ongeacht hun leeftijd of waar ze vandaan komen. Ik wil dat Good Jamu dat belichaamt.

 

Heb je vragen over jamu? Wij kunnen ze beantwoorden. Met Good Jamu willen we de traditionele voordelen van jamu met de wereld delen en het belang van natuurlijk welzijn in de snelle levensstijl van vandaag promoten. Wij geloven in de kracht van de natuur en dat we door het gebruik van pure, natuurlijke ingrediënten onze klanten kunnen helpen een optimale gezondheid en welzijn te bereiken.

Terug naar blog

1 reactie

Ik zag een artikel over jamu. Waar kan ik jamu kopen en wat kost dat.
Myrna Tjon

Myrna

Reactie plaatsen

 • Functionele Dranken: De Revolutie in Vloeibare Gezondheid?

  Functionele Dranken: De Revolutie in Vloeibare ...

  In een wereld waar gezondheid steeds meer centraal staat, duikt er een innovatieve categorie op die onze perceptie van dranken transformeert: functionele dranken. Deze dranken beloven meer dan alleen verfrissing;...

  Functionele Dranken: De Revolutie in Vloeibare ...

  In een wereld waar gezondheid steeds meer centraal staat, duikt er een innovatieve categorie op die onze perceptie van dranken transformeert: functionele dranken. Deze dranken beloven meer dan alleen verfrissing;...

 • Good Jamu exposition OX Rotterdam

  Expositie: Een Reis door Traditie en Tijd

  Duik met ons mee in een wereld waar eeuwenoude tradities en moderne cultuur samensmelten. Onze recente expositie in OX Space in Rotterdam, was een portaal naar het verleden en een...

  Expositie: Een Reis door Traditie en Tijd

  Duik met ons mee in een wereld waar eeuwenoude tradities en moderne cultuur samensmelten. Onze recente expositie in OX Space in Rotterdam, was een portaal naar het verleden en een...

 • good Jamu functional mocktails soho house amsterdam collaboration

  Good Jamu x Soho House: De Opkomst van Function...

  Bij Good Jamu zijn we altijd op zoek naar inspirerende samenwerkingen die de kracht van onze authentieke, functionele dranken benadrukken. Onlangs hadden we de eer om deel te nemen aan...

  Good Jamu x Soho House: De Opkomst van Function...

  Bij Good Jamu zijn we altijd op zoek naar inspirerende samenwerkingen die de kracht van onze authentieke, functionele dranken benadrukken. Onlangs hadden we de eer om deel te nemen aan...

1 van 3