good jamu team foto

Good Jamu's Crowdfunding Campagne

Good Jamu is een modern wellnessmerk dat zijn oorsprong vindt in de eeuwenoude tradities van Indonesië. Het merk is opgericht door Anna Uspessij en Milad Nabiaalah en biedt een unieke reeks producten op basis van jamu, een traditionele Indonesische drank die bekend staat om zijn heilzame eigenschappen. Nu het bedrijf aan het groeien is, is Ritesh Tikai aan boord gekomen om het team te versterken.

De oorsprong van jamu

Jamu is een essentieel onderdeel van de Indonesische cultuur en wordt al eeuwenlang gebruikt om zowel fysieke als mentale gezondheid te bevorderen. In 2019 heeft UNESCO jamu toegevoegd aan de lijst van immaterieel cultureel erfgoed, waarmee de waarde en het belang van deze traditie wereldwijd worden erkend.

De kunst van het maken van jamu wordt van generatie op generatie doorgegeven en maakt gebruik van natuurlijke ingrediënten zoals kruiden, specerijen, wortels en schors om een scala aan heilzame dranken te creëren. Deze traditionele geneeswijzen zijn diep geworteld in de Indonesische geschiedenis en blijven tot op de dag van vandaag een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven voor veel mensen.

Het verhaal achter Good Jamu

Anna Uspessij, de oprichter van Good Jamu, speelt een centrale rol in het team en brengt haar passie voor jamu en wellness in het bedrijf. Haar liefde voor jamu ontstond in haar Nederlands-Moluks huishouden, waar ze van jongs af aan in aanraking kwam met deze bijzondere traditie. Haar interesse in de Indonesische wellnesscultuur groeide tijdens een reis in Indonesië, waar ze besloot zich verder te verdiepen in de kracht van jamu. "Jamu is een eeuwenoude Indonesische drank die bekend staat om zijn heilzame eigenschappen en bijdraagt aan een goede gezondheid", aldus Uspessij. "Ik wilde hier graag meer over leren en daarom ben ik op Bali in de leer gegaan bij echte jamu-meesters."

Ons team is zeer gedreven om een sterk en aantrekkelijk merk op te bouwen dat mensen aanspreekt. We streven naar een 360-gradenbenadering van design, waarbij we de essentie van onze producten en ons merk in elk aspect van de klantervaring integreren. Dit resulteert in een harmonieus samenspel tussen traditie en moderniteit, waarbij we het erfgoed van jamu eren en tegelijkertijd inspelen op de wensen van de hedendaagse partner.

Unieke benadering van wellness

Bij Good Jamu combineren we de rijke traditie van jamu met de nieuwste inzichten op het gebied van gezondheid en welzijn. Onze producten zijn zorgvuldig samengesteld en gemaakt met hoogwaardige ingrediënten, waardoor we een unieke wellnesservaring bieden die zowel authentiek als innovatief is.

We zijn er trots op dat we bij Good Jamu kunnen bijdragen aan de verspreiding en het behoud van de jamu-traditie en deze bijzondere wellnesscultuur toegankelijker kunnen maken voor mensen over de hele wereld. Ons team zet zich volledig in om de beste producten te creëren die onze klanten helpen een gezond en evenwichtig leven te leiden, terwijl we blijven leren en groeien binnen de fascinerende wereld van jamu.

Lokale betrokkenheid en samenwerkingen

Terwijl we ons merk en onze producten ontwikkelden, realiseerden we ons dat het belangrijk was om een sterke band te hebben met de lokale gemeenschap. Daarom hebben we ons ingezet om een eerlijke keten te creëren en zijn we daarvoor de samenwerking aangegaan met Pacific Spizes. Zij werken met 400 lokale boeren uit Indonesië om de keten zo kort en eerlijk mogelijk te houden. Dit stelt ons in staat om kwaliteitsingrediënten te verkrijgen, terwijl we tegelijkertijd bijdragen aan de welvaart van de lokale gemeenschap.

Het succes van Good Jamu is mede te danken aan de vele samenwerkingen die we hebben opgezet. We hebben samengewerkt met bekende chefs om nieuwe recepten te creëren en zijn partnerships aangegaan met erkende distributeurs om het bereik van Good Jamu te vergroten. Bovendien hebben verschillende publicaties, zoals BBC Travel, KLM's Holland Herald, Cosmopolitan, Harpers Bazaar en het Parool, over ons geschreven, wat ons heeft geholpen om ons product nog meer onder de aandacht te brengen.

Uitbreiding assortiment en steun

Nu we een solide basis hebben gelegd, is het tijd om ons assortiment uit te breiden met de Tropical Turmeric Soda. Om dit nieuwe product op de markt te brengen, hebben we jouw hulp nodig. Door ons te steunen via voorverkoop of door een lening, kun je een belangrijke rol spelen in de groei van ons bedrijf en de verspreiding van de heerlijke, gezonde voordelen van jamu.

Als blijk van waardering voor jouw steun, hebben we verschillende beloningen in petto. Afhankelijk van het bedrag dat je bijdraagt, ontvang je exclusieve Good Jamu-producten, zoals onze nieuwste Tropical Turmeric Soda, limited edition merchandise, of zelfs een uitnodiging voor een uniek Good Jamu-evenement.

De toekomst van Good Jamu

We zijn vastbesloten om ons merk verder uit te bouwen en te blijven innoveren op het gebied van wellnessproducten. Onze droom is om Good Jamu in de toekomst uit te breiden met nog meer unieke, heerlijke en gezonde drankjes, waarbij we ons laten inspireren door de rijke Indonesische tradities en ingrediënten.

Het succes van Good Jamu gaat verder dan alleen het aanbieden van heerlijke en gezonde producten. Wij geloven dat we door de kracht van samenwerking en door een focus op duurzaamheid en lokale gemeenschappen een positieve impact kunnen hebben op de wereld om ons heen.

Doe met ons mee op deze reis en ontdek de wondere wereld van jamu. Samen kunnen we de kracht van eeuwenoude tradities benutten om een gezonder en gelukkiger leven te leiden en tegelijkertijd bij te dragen aan een betere toekomst voor ons allemaal.

Ben je enthousiast geworden over ons verhaal en wil je deel uitmaken van de Good Jamu-revolutie? Steun ons dan in onze crowdfundingcampagne en help ons om onze droom werkelijkheid te maken!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

 • Functionele Dranken: De Revolutie in Vloeibare Gezondheid?

  Functionele Dranken: De Revolutie in Vloeibare ...

  In een wereld waar gezondheid steeds meer centraal staat, duikt er een innovatieve categorie op die onze perceptie van dranken transformeert: functionele dranken. Deze dranken beloven meer dan alleen verfrissing;...

  Functionele Dranken: De Revolutie in Vloeibare ...

  In een wereld waar gezondheid steeds meer centraal staat, duikt er een innovatieve categorie op die onze perceptie van dranken transformeert: functionele dranken. Deze dranken beloven meer dan alleen verfrissing;...

 • Good Jamu exposition OX Rotterdam

  Expositie: Een Reis door Traditie en Tijd

  Duik met ons mee in een wereld waar eeuwenoude tradities en moderne cultuur samensmelten. Onze recente expositie in OX Space in Rotterdam, was een portaal naar het verleden en een...

  Expositie: Een Reis door Traditie en Tijd

  Duik met ons mee in een wereld waar eeuwenoude tradities en moderne cultuur samensmelten. Onze recente expositie in OX Space in Rotterdam, was een portaal naar het verleden en een...

 • good Jamu functional mocktails soho house amsterdam collaboration

  Good Jamu x Soho House: De Opkomst van Function...

  Bij Good Jamu zijn we altijd op zoek naar inspirerende samenwerkingen die de kracht van onze authentieke, functionele dranken benadrukken. Onlangs hadden we de eer om deel te nemen aan...

  Good Jamu x Soho House: De Opkomst van Function...

  Bij Good Jamu zijn we altijd op zoek naar inspirerende samenwerkingen die de kracht van onze authentieke, functionele dranken benadrukken. Onlangs hadden we de eer om deel te nemen aan...

1 van 3