BALANCE - GOOD JAMU

Al je vragen en antwoorden over jamu.

Wat is jamu precies? 

Jamu is misschien een nieuw elixer in Nederland en in het hele Westen, maar in Indonesië is het de go-to wellnessdrank geweest sinds 700 na Christus, misschien zelfs eerder! Het wordt bijna altijd gemaakt en verkocht door getalenteerde vrouwen, die 'jamu gendong' worden genoemd.


Er bestaan ​​meer dan 1500 soorten jamu. Elk is gemaakt door zijn eigen combinatie van ingrediënten, maar ze worden allemaal gedronken voor wellness doeleinden. De meeste jamu, zoals die van ons hier bij Good Jamu, is 100% plantaardig. Specerijen rechtstreeks van boeren uit Indonesië en biologische wortels vormen de basis van onze jamu, denk aan kurkuma en gember.  Allemaal verfrissende ingrediënten die lichaam en geest stimuleren. Maar jamu wordt vaak ook gemaakt met zaden, bladeren, schors en bloemen.


Jamu is een holistische therapie. Dat betekent, het moet regelmatig worden gedronken om het welzijn van het hele lichaam als geheel te behouden, in plaats van bepaalde aandoeningen afzonderlijk te genezen zoals moderne medicijnen doen.


Jamu belichaamt evenwicht. Drinken gaat over het vinden en behouden van die interne harmonie waar we allemaal naar streven door bewust te zijn van wat je in je lichaam stopt.


Wat doet jamu voor je? 

Jamu is niet van de ene op de andere dag een oplossing voor een ziekte of ongemak. Het wordt consequent gedronken als onderdeel van iemands dieet om hun algehele fysieke en mentale welzijn te ondersteunen en te versterken.


Verschillende soorten jamu hebben verschillende gezondheidsvoordelen, afhankelijk van de ingrediënten die ze gebruiken. In onze jamu, de hoofdingrediënten zijn gember en kurkuma. Er wordt aangenomen dat deze wortels waardevolle antioxidanten bevatten en krachtige ontstekingsremmende eigenschappen hebben, die beide als essentieel worden beschouwd om het lichaam in topconditie te houden. Gember en kurkuma worden ook gebruikt om een ​​goede maag- en hersengezondheid te ondersteunen, net als om vitaliteit en kracht te geven.


We selecteren zorgvuldig alle natuurlijke ingrediënten die in onze jamu gaan met het motief om je van binnen gelukkig te laten voelen, zodat je elke dag de beste versie van jezelf kunt zijn, ongeacht welke uitdagingen ligt je in de weg.


Hoeveel jamu moet ik drinken? 

Als jamu nieuw voor je is, begin dan met het drinken van een borrelglaasje per dag. Als je eenmaal gewend bent om het te drinken, verhoog dan je meting tot een klein of middelgroot glas. Onthoud dat er niet zoiets bestaat als te veel jamu drinken! Voel je vrij om een ​​scheutje water of twee toe te voegen als de smaak iets te intens voor je is. We geven het toe, onze jamu kan behoorlijk scherp zijn - dat komt omdat de grondstoffen die we gebruiken puur zijn.


Wanneer moet ik jamu drinken? 

We hebben de neiging om 's ochtends vroeg een glas jamu te drinken, voor de koffie (of in plaats van koffie, omdat het je die koffie-achtige energieboost geeft zonder de cafeïne) en ontbijt. Er wordt aangenomen dat als je jamu drinkt op een lege maag, je lichaam de voedingsstoffen die het bevat effectiever opneemt, wat de gezondheidsvoordelen optimaliseert.


Kan ik jamu gebruiken om andere drankjes mee te maken? 

Absoluut! Jamu kan in tal van drankrecepten worden verwerkt. Probeer een paar shots aan je smoothies toe te voegen. We houden ervan hoe het ze strak verpakt met nog meer voedingsstoffen en ze een extra kick van smaak geeft.


Als je een voorliefde hebt voor een cocktail, voeg dan een shot jamu toe aan een gewone margarita of maak een niet-zo-gewone margarita en heb wat fruitig, wortelachtig boozy plezier! Maar er zijn natuurlijk genoeg mensen die geen alcohol drinken, en aan je presenteren we de jamu spritzer. Dat is gewoon een shot jamu, bruisend mineraalwater en honing (zoveel of zo weinig als je wilt). Een schijfje sinaasappel in het glas voegt een vleugje klasse toe als je zin hebt.


We weten wat je denkt en ja, alle andere recepten zijn hier te vinden.. 

Terug naar blog

2 reacties

Hi,

Even voorstellen: mijn naam is Kristie van Kemenade en ik ben eigenaar van Fuse Agency. Fuse is een netwerk en community van gedreven body, mind en spirit professionals die anderen graag inspireren op weg naar een gezond(er), fit(ter) en bewust(er) leven. Daar is behoefte aan, helemaal nu! Wij koppelen health professionals aan ons uitgebreide netwerk van studio’s, gyms, bedrijven, evenementen en brands. Deze Fuse Professionals zijn het uithangbord van ons bedrijf. Als fit- en health experts weten onze professionals mensen te inspireren en motiveren en hebben ze als community en als individu zowel online als offline volgers en een groot bereik.

Professionals van onze community kunnen op een laagdrempelige manier jouw merk onder de aandacht brengen, vanuit een intrinsieke motivatie: namelijk hun werk als bewuste health specialist.
We doen dit onder meer via onze Fuse Box, Fuse news, onze ambassadeurs en testpanels.

We werken al samen met toffe brands als Blackroll, Vitals, Mattisson, Omni You DNA onderzoek, Mattisson en Kneipp, maar Fuse heeft nog ruimte voor nieuwe brands in haar portfolio. Daarom zou ik graag in gesprek gaan om te kijken wat we voor jullie kunnen betekenen.

Neem ook even een kijkje op onze website: www.fuse-agency.com

Komt het uit als wij volgende week telefonisch kennis met elkaar maken?

Groet,
Kristie

Kristie van Kemenade

Hello, I am just wondering if your jamu is available to shop in stores or solely online? Thank you, Jane

Jane

Reactie plaatsen

 • Good Jamu exposition OX Rotterdam

  Expositie: Een Reis door Traditie en Tijd

  Duik met ons mee in een wereld waar eeuwenoude tradities en moderne cultuur samensmelten. Onze recente expositie in OX Space in Rotterdam, was een portaal naar het verleden en een...

  Expositie: Een Reis door Traditie en Tijd

  Duik met ons mee in een wereld waar eeuwenoude tradities en moderne cultuur samensmelten. Onze recente expositie in OX Space in Rotterdam, was een portaal naar het verleden en een...

 • good Jamu functional mocktails soho house amsterdam collaboration

  Good Jamu x Soho House: De Opkomst van Function...

  Bij Good Jamu zijn we altijd op zoek naar inspirerende samenwerkingen die de kracht van onze authentieke, functionele dranken benadrukken. Onlangs hadden we de eer om deel te nemen aan...

  Good Jamu x Soho House: De Opkomst van Function...

  Bij Good Jamu zijn we altijd op zoek naar inspirerende samenwerkingen die de kracht van onze authentieke, functionele dranken benadrukken. Onlangs hadden we de eer om deel te nemen aan...

 • good jamu team foto

  Good Jamu's Crowdfunding Campagne

  Good Jamu is een modern wellnessmerk dat zijn oorsprong vindt in de eeuwenoude tradities van Indonesië. Het merk is opgericht door Anna Uspessij en Milad Nabiaalah en biedt een unieke...

  Good Jamu's Crowdfunding Campagne

  Good Jamu is een modern wellnessmerk dat zijn oorsprong vindt in de eeuwenoude tradities van Indonesië. Het merk is opgericht door Anna Uspessij en Milad Nabiaalah en biedt een unieke...

1 van 3