Kurkuma Ontstekingsremmer

banner image

Kurkuma is een specerij die afkomstig is van de Curcuma longa plant. Het bevat een actief bestanddeel genaamd curcumine, dat al eeuwenlang wordt gebruikt in de traditionele Ayurvedische geneeskunde vanwege de vele gezondheidsvoordelen die het biedt. Eén van die voordelen is het vermogen om ontstekingen te verminderen.

Is kurkuma een ontstekingsremmer?

Kurkuma thee is niet alleen gemaakt van kurkumapoeder, maar kan ook gemaakt worden met verse kurkuma wortel. Het enige wat je hoeft te doen is de wortel schillen en raspen of fijnmalen voordat je het in heet water doet. Dit geeft een nog intensere smaak en aroma aan de thee en kan zelfs nog meer gezondheidsvoordelen opleveren.

Kurkuma thee staat bekend om zijn vele gezondheidsvoordelen. Het is rijk aan antioxidanten en heeft ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het kan helpen bij het voorkomen van verschillende ziekten en aandoeningen. Het drinken van kurkuma thee kan ook helpen bij het verlagen van de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte in het bloed, wat kan helpen bij het voorkomen van hart- en vaatziekten.

Kurkuma tegen gewrichtspijn

Kurkuma thee is zeer gezond vanwege de vele gezondheidsvoordelen die het biedt. Het kan helpen bij het verminderen van ontstekingen, het verbeteren van de spijsvertering en het versterken van het immuunsysteem.

Helpt kurkuma bij chronische gewrichtspijn?

Over de hoeveelheid kurkuma thee die je per dag mag drinken, is het belangrijk om niet te overdrijven. Het is aanbevolen om niet meer dan 1-2 kopjes per dag te drinken, omdat hoge doses kurkuma schadelijk kunnen zijn voor de lever en het maagdarmkanaal. Het is ook belangrijk om op te merken dat het drinken van kurkuma thee niet wordt aanbevolen voor zwangere vrouwen, mensen met galstenen en mensen die bloedverdunners gebruiken. Raadpleeg voor de zekerheid altijd je arts voordat je kurkuma, in welke vorm dan ook neemt.

image

Good Jamu's kurkuma thee

Wist je dat onze Tropical Turmeric jamu perfect is om toe te voegen aan een kop warm water en te drinken als thee? Onze jamu bevat niet alleen biologische kurkuma, maar ook andere ingrediënten die elkaar versterken! Denk bijvoorbeeld aan onze kruidenmix, getrokken uit specerijen zoals zwarte peper, kruidnagel, steranijs, limoengras en nog veel meer.

Jamu met kurkuma is dé gezondheidsboost waar je naar op zoek bent. Deze krachtige variant van de normale kurkuma thee zit boordevol voedingsstoffen en kan een versterkend effect op je immuunsysteem hebben. Het is dan ook geen wonder dat het vaak wordt gebruikt als natuurlijke remedie tegen verkoudheid en griep.

Trakteer jezelf op een gezond kopje kurkuma thee met Jamu! Deze heerlijke thee is niet alleen lekker, maar kan ook nog eens tal van gezondheidsvoordelen bevatten. Of je nu wilt ontspannen na een lange dag of jezelf wilt verwennen met een gezond drankje, kurkuma thee met Jamu is zeker het proberen waard.

1 of 3