Wat doet gember met je lichaam?

banner image

Gember is een kruid dat vaak wordt gebruikt in de Aziatische keuken en ook bekend staat om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Het wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege zijn ontstekingsremmende en antioxidante eigenschappen.

Gember en ontstekingen

Gember kan ook helpen ontstekingen in het spijsverteringsstelsel te verminderen. Dit kan helpen de spijsvertering te verbeteren en een opgeblazen gevoel en winderigheid te verminderen.

Gember en misselijkheid

Gember staat ook bekend om zijn anti-misselijkheidseffecten. Het kan helpen bij reisziekte, ochtendmisselijkheid en misselijkheid als gevolg van chemotherapie. Gember kan de maaglediging vertragen, waardoor voedsel langer in de maag blijft en misselijkheid wordt verminderd.

Gember en de spijsvertering

Gember kan ook de spijsvertering bevorderen. Het kan helpen bij het verlichten van maagkrampen, gasvorming en indigestie. Gember kan de productie van maagzuur verhogen, waardoor de spijsvertering wordt verbeterd. Bovendien kan het de opname van voedingsstoffen bevorderen.

Gember en het immuunsysteem

Gember kan ook het immuunsysteem stimuleren. Het bevat antioxidanten die kunnen helpen bij het bestrijden van schadelijke stoffen in het lichaam. Daarnaast kan gember het risico op infecties verminderen en de duur van verkoudheid en griep verkorten.

image 1
image 2

Gember heeft tal van voordelen voor de gezondheid en kan op verschillende manieren bijdragen aan een gezond lichaam. Dat is ook de reden waarom we het gebruiken bij Good Jamu in onze Island Ginger jamu. Het kan ontstekingen verminderen, misselijkheid verlichten, de spijsvertering bevorderen, het immuunsysteem stimuleren en de bloedsuikerspiegel reguleren. Voeg gember toe aan je voeding of drink het als thee om te profiteren van de voordelen die dit kruid te bieden heeft. Probeer een van onze recepten om gember makkelijker in je dagelijks leven te implementeren.

1 van 3